Bebeklerde Yüzme Hakkında Merak Edilenler

Bebeklerde yüzme ikinci kısımda yüzme nasıl öğretilir, kendi başlarına yüzebilirler mi, ne kadar süre yüzer gibi konular bulunuyor.

Bebekler İçin Yüzme

Bir Bebeğe Yüzme Nasıl Öğretilir?

İşte bebeklere yüzmeyi öğretmek için farklı teknikler:

Zıplatın: Bebeğinizi kollarınızda tutun ve havuza adım atın. Bebek suya yarıya kadar yavaşça suya girin. Bebeğin suyu hissetmesine izin verin. Kollarınızdaki bebekle yavaşça yukarı ve aşağı zıplatın

Sallayın: Bebeği düz tutun ve suda ileri ve geri hareket ettirin. Bebeği suda hareket etme hissi ile tanıştırmaya yardımcı olur.

Daldırma: Bebeği yüzüstü tutun, bir el bebeğin arkasında, diğeri göğüste olsun. Yüzü yavaşça suyun altına batırırken yüzüne hafifçe hava üfleyin ve sonra bebeği hemen göğsünüze geri getirin. Yüze üflemek bebeğin dalış refleksini tetikler ve suyun ağzını kapatmasını önlemek için ağzını kapatıp nefeslerini tutmasını sağlar. Bebek alışana kadar birkaç kez daha deneyin ve dalış refleksi kendi kendine başlayacaktır.

Önden daldırma: Bebeği sırtı size gelecek şekilde kollarınıza yerleştirin. Başını yavaşça ileriye doğru hareket ettirin, suya daldırın. Hemen geri çekin. Önden daldırma, bebeğin önce su ile temas etmesini alışkanlık haline getirir.

Yüzen Pozisyon: Bebeğin göğsüne ve bacaklarının altına elinizi koyun ve bebeği göbeği suya değecek şekilde yatay olarak tutun. Bebeğin yüzmesini sağlamak için yavaş yavaş elinizi kaldırın. Bebeğin elleri ve ayakları içgüdüsel olarak hareket ettirmesi, yüzmesi ve suyun üstünde kalması muhtemeldir. Elinizi bir koruyucu olarak bebeğe yakın tutun.

Ters yüzen: Yüzenle aynı adımları tekrarlayın, ancak bu kez bebek yukarı bakacak ve sırtını suya bakacak şekilde yapın.

Serbest yüzme: Bebek suya güveniyorsa, onu keşfetmek için tek başına deneyebilirsiniz. Ancak, kazaları önlemek için bebeğe yakın durun.

Buradaki amaç bebeği suda rahat ettirirken aynı zamanda zevk almasını sağlamaktır. Yukarıda belirtilen teknikler evde yapılabilir ve kullanılabilir olsa da, süreç boyunca size ve bebeğinize rehberlik etmek için nitelikli bir yüzme eğitmeni kullanmak hala en güvenli ve tavsiye edilir.

Kendi Başlarına Yüzebilirler Mi?

Hayır. Bebekler kendi başlarına yüzemezler. Bu yüzden sudayken desteğinize ihtiyaçları olacak.
Bebeklerde kendilerini havuzda rahat ettiren bir dizi yenidoğan refleksi vardır. Ancak bu refleksler genellikle 12 ay sonra kaybolur. Bebekler yüzmek için fiziksel olarak gelişmiş değildir ve havuzda çok fazla zaman geçirseler bile bağımsız olarak bekleyemezler.

Bebek Ne Kadar Süre Yüzmeli?

Belirlenmiş bir zaman yoktur, ancak ideal süre 15-20 dakikadır. Titreme gibi rahatsızlık belirtilerine karşı dikkatli olun. Bebeğiniz tahriş olmuş gibi görünüyorsa, hemen sudan çıkarın. Tabii ki, bebek sudayken güvenlik önlemlerine uymalısınız.

Bebeğinizi Havuzda Nasıl Güvenli Tutarsınız?

Bebeğin güvenliğini nasıl sağlayabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

  1. Bebeğinizi asla yalnız bırakmayın: Amerikan Pediatri Akademisi’ne göre, bebekler iki inç kadar su içinde boğulabilir. Boğulma kazaları yetişkin gözetimi ile önlenebilir. Bu yüzden, bebeğinizi asla yüzme havuzunda gözetimsiz bırakmayın.
  2. Yoğun klor kokusu olan havuzlardan kaçının: Uzmanlar, bir havuzda klor kokusu alabiliyorsanız, muhtemelen suda fazla klor bulunduğunu belirtmektedir. Klor bebeğin burun zarını ve gözlerini tahriş edebilir. Yüzmeyi bir bebek için güvenli hale getirmek için temiz suyla bir havuz seçin ve havuzdayken bebeği denetleyin.

Bebeğin Yüzmesine Ne Zaman İzin Verilmez?

Aşağıdaki durumlarda bebeğinizi yüzmeye götürmekten kaçının:

  • İshal: Bebeğinizde ishal varsa, onu havuza götürmeyin. En iyi yüzme bezleri bile patojenlerin suya bulaşmasına karşı korumayı garanti etmez. Havuzu kirletir. Başka bebekler için sakıncalıdır.
  • Kulak enfeksiyonu: Çok uzun süre yüzmek dış kulak kanalı enfeksiyonu riskini artırabilir. Bu duruma otit eksterna veya yüzücü kulağı denir. Bebek zaten bir kulak enfeksiyonundan muzdaripse, yüzme sorunu daha da zorlaştırabilir.
  • Öksürük ve soğuk algınlığı: Soğuk su bebeğinizin problemini ağırlaştırabilir. Yüzmeye gitmek, bebeğiniz soğuk algınlığı olduğunda kesinlikle kötü bir fikirdir.
  • Göz enfeksiyonu: Göz enfeksiyonu ile yüzmek, gözleri tahriş eder.
  • Astım, egzama ve alerjiler: Bebeğinizde astım veya başka alerjiler varsa, yüzmeye başlamadan önce bir doktora danışın. Havuzdaki klor gibi kimyasallar bu koşulların semptomlarını şiddetlendirebilir. Bebeğinizin egzaması varsa, havuza girmeden önce vücudunun her yerine krem uygulamak gibi özel bir dikkat göstermeniz gerekir. Bebeklerde yüzme konusunda genel kural, yüzmeye götürdüğünüzde bebeğinizin tamamen sağlıklı olması gerektiğidir. Bebek rahatsızsa, iyileşene ve sağlıklı olana kadar bekleyin.

Sıkça Sorulan Sorular

Bebeğe yüzmede katılabilir miyim?

Evet. Kadınlar doğumdan altı hafta sonra yüzmeye başlayabilirler. Altıncı ayda bebeği alacağınızdan, kesinlikle küçük çocuğunuzla havuza girebilirsiniz. Aslında, bebeğinizin onu havuzda tutmak için ebeveyn gibi tanıdık bir yüze ihtiyacı olacaktır.

Bebekler için ideal havuz sıcaklığı ne olmalıdır?

Bir bebek için ideal havuz sıcaklığı 30 ° C’dir. Havuz sıcaklığını korumak yüzmeyi bebek için rahat hale getirir.

Bebeğim denizde yüzebilir mi?

Bebeğinizi en azından yürümeye başlayana kadar denize götürmekten kaçının. Kıyılardaki su, yüzme havuzunda olduğu gibi sakin değildir. Ağır su akımları ve gelgitler bir bebekle yüzmeyi kesinlikle zorlaştırır.
Deniz suyu patojenler ve kirleticiler içerebilir. Bebeğinizi yüzmek için bir plaja götürmek istiyorsanız, daha az kirli olan korumalı bir plaj seçin. Günün yüksek ve düşük gelgit zamanlamaları ve kıyıdaki tehlikeli deniz canlılarının varlığı hakkında cankurtaranla görüşün.

Sadece sığ suda dolaşın ve bebeğinizle okyanusa derinlemesine adım atmayın. Yüzdükten sonra, tuzu yıkamak için bebeğinizi temiz suyla yıkayın.
Bebeklerde yüzme mükemmel bir egzersizdir ve bebeği sağlıklı tutar. Ama bebeği asla bir havuzda yalnız bırakmayın, çünkü yalnız yüzemez.

Bebekler için yüzme konusunda sizlere bu aktiviteden sonra yardımcı olacak diğer konu BEBEK MASAJI NASIL YAPILIR? FAYDALARI NELERDİR? yazısı. Böyle bir aktiviteden sonra bebeğinizi rahatlatmanın bir diğer yolu da masajdır.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.