7 AYLIK BEBEK GELİŞİMİ

7 aylık bebek gelişiminde bebek, vücutları yardımsız oturabilecek ve yuvarlanabilecek güçtedir. Karın üstü yatarken sırt üstü dönebilir, sırt üstü yatarken karın üstüne dönebilir.

Objelere uzanıp alabilir. Bu dönemde bebekler sürünebilir, yuvarlanabilir veya emekleyebilirler. Bardağı elinde tutabilir ve o bardaktan içebilir, aynı zamanda kaşığı kendi tutarak yemek yiyebilir. Yardımsız şekilde oturup oyuncaklara kendisi erişebilir.

7 aylık kız bebek kilosu ortalama olarak 7,7 kg’dır, ortalama boy ise 67,3 cm’dir. 7 aylık erkek bebek kilosu ortalama olarak 8,4 kg’dır, ortalama boy ise 68,5 cm’dir. Bebeğinizle konuşmak, ona kitap okumak ve çıkardığı seslere cevap vermek dil gelişimini olumlu etkileyecektir.

Siz onunla konuştukça o da kelimelerin anlamlarını daha iyi sökmeye başlayacaktır. Yeni yüzlere karşı biraz korku duyabilirler. Tanımadığı insanların kucağında olmaktan, kendini sevmelerinden hoşlanmayabilir. 7 aylık bebeğinin görme yeteneği artık gelişmiş sayılır. Uzaktaki insanları ya da nesneleri çok daha net olarak görür ve seçebilir.

Bu dönemde bebek, daha çok şey öğrenme isteğine girer; Ziller, çıngıraklar gibi objelere yakından bakıp onları sallar, küpleri birbirine çarpıştırır. Renkli halkaların boyutlarına göre üst üste dizildiği halka oyuncağı bebeğinizin el-göz-beyin koordinasyonunu gelişimi için kullanılabilir. Bu dönemde diş çıkarma belirtileri görülebilir.

Diş çıkarma belirtileri genellikle dişin ucu görünmeden yaklaşık üç ila beş gün önce görülür. Belirtiler; daha fazla ısırma, yoğun salya akması, fazla emme, huysuzluk, ateşlenme gibi. Ek gıda dönemi devam ederken bebeğin çiğneme ve yutma becerilerinin daha iyi gelişmesi için bu ay daha pütürlü ek gıdalar verilebilir. Gıdaları ilk defa tadıyor ise püre halinde verilebilir.

7.AY AŞISI:

7. ay sonunda olması gereken herhangi bir aşı yoktur.

www.beybida.com yazarı ve anne bebek eğitim hemşiresi Tuğçe Atak’ın diğer yazılarına ulaşmak için linke tıklayıp içeriklerini okuyabilirsiniz. https://www.beybida.com/author/tugceatak/

Uzmanımız Anne Bebek hemşiresi Tuğçe atak ile iletişime geçmek, kendisine yönelteceğiniz sorularınız var ise Web sitemizin Uzmana Sor bölümünden mail atabilirsiniz.https://www.beybida.com/uzmana-sor/

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.