Sezaryen doğum, vajinal doğum ile gerçekleşmeyen, normal doğumun risk olduğu zamanlarda tercih edilen bir doğum yöntemidir. Ameliyathane ortamında, cerrahi müdahale ile ilk karın bölgesi olmak üzere rahim bölgesine cerrahi kesiler sonucu gerçekleşir.

Doğum şeklini, doğum öncesi muayeneler sonucunda hekiminiz karar verir. Normal doğumda ısrarcı olmak anne ve bebekte çok ciddi problemlere yol açabilir. Eğer hekiminiz normal doğumun riskli olabileceğini söylüyorsa, normal doğumda ısrarcı olmamanızı öneririz. Aksi halde kendinizi ve bebeğinizi tehlikeye atmış olursunuz.

Sezaryen Doğum Nasıl Yapılır?

Doğum öncesi muayeneler sırasında anne de veya bebekte normal doğumun gerçekleşmesinin risk olduğu, her ikisinin de sağlıklarını tehdit edecek durumlarda hekiminiz tarafından karar verilir.

Operasyon öncesi belli bir süre açlık gerekmektedir. Mesanenin boş olması için sezaryen doğum öncesi anneye kateter takılır.

Ameliyathane ortamında genel anestezi ya da epidural anestezi( belden aşağı uyuşturma) yöntemi ile karın bölgesine cerrahi bir kesi ile gerçekleşir. Bebek dünyaya geldiğinde hemen arkasından plesenta da çıkarılır ve karın bölgesine dikiş cerrahi dikiş yapılır. Bu bir ameliyattır. Ameliyat aşaması yaklaşık 45 dakika- 1 saat sürer sürer.
Devamını Oku

Sezaryen Doğum Sonrasında Vajinal Doğum Mümkün Mü?

Türkiye’de birçok kadın normal doğumdan korktuğu için sezaryen doğum tercih ediyor. Sezaryen doğum sonrası toparlanma süreci uzun olduğunu gören anne, ikinci doğumunun normal doğum olmasını istiyor. Annelerin ve anne adaylarının

Read More