Yenidoğan Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Uzun bir süre bekledikten sonra sonunda bebeğinizi kucağınıza aldınız. Dünyanın en güzel hislerinden biri de ona dokunmak. Yenidoğan bebeğinizin cildi doğduğunda çok hassas olacaktır. Yenidoğan cilt bakımı sizi kesinlikle korkutmasın. Bebeğinizin cildini sağlıklı tutmak için ebeveyn olarak çok şey yapmanıza gerek yok. 

Bebeğinizin cildinde kullandığınız ürünler söz konusu olduğunda, özellikle yeni doğan cildine yönelik markaları seçin. Piyasada çok sayıda ürün var. Yeni doğmuş bebeğinizin cildine iyi gelecek bir nemlendirici seçmeniz oldukça önemli.

Bu yazı size yenidoğan cilt bakımı konusunun basit yollarını öğretecek ve ilk aylarda cilt bakımının aşırı karmaşık olmasına gerek olmadığını gösterecek!

Yenidoğan Cilt Bakımı Önerileri

Her Gün Yıkamayın 

Yeni doğan bebeklerin her gün yıkanmasına gerek yoktur. Bebeğin cildinin en üst tabakası son derece hassastır ve kolayca zarar görebilir. 

Sık banyo yapmak cildin kurumasına sebep olur, bu nedenle en fazla haftada bir veya iki kez yıkamaya çalışın. Suya batırılmış pamuklu bez kullanarak ağız, yüz ve boyun çevresini temizleyebilirsiniz.

Bebeğinizi yıkarken ilk banyoları sade suda yapabilirsiniz. Suda ürünler kullanırsanız, yenidoğan dostu olanları tercih edin.

Nemlendiriciye Dikkat Edin 

Bazı yenidoğanlarda, özellikle bebek gecikmişse cildi kuru olabilir. Derilerindeki koruyucu verniks, doğumdan önceki ekstra günlerde emilmiştir. 

Deri üzerinde herhangi bir krem veya losyon kullanmamakta fayda var. Üst tabaka sonunda soyulacak ve altında pürüzsüz yeni doğan cildi gelecektir. Ancak bebeğiniz birkaç haftalıksa ve belirli bölgelerde hala kuruluk varsa, o zaman her banyodan sonra biraz yeni doğan nemlendirici kullanabilirsiniz. Özellikle kuru bebek cildi için koku veya boya içermeyen nemlendirici kullanmak en iyisidir.

Bebeklerde pul pul deri sorunun yaygın olduğu yerler arasında ayakların üst kısımları, dizlerin arkası ve dirsek kırışıklıkları yer alır. 

Bezi Sık Sık Değiştirin

Yenidoğan cilt bakımı konusunda en önemli noktalardan biri de pişiktir. Pişik oluşumunu önlemek için bebeğinizin alt kısmını düzenli olarak değiştirin. Deri, idrar veya dışkı ile çok uzun süre temas halinde kalırsa pişik olur.

Her bez değişiminde pişik kremi ​​kullanmanıza gerek yok. Ancak bebeğinizin alt kısmı pişiklerin erken aşamalarını gösteriyorsa, her bez değişiminde krem kullanabilirsiniz.

Bebek bezinin kızarıklığı , bazı bölgelerde bezin sürtünmesinden de olabilir, bu nedenle bebeğinize uygun boyutta bir bebek bezi kullanın. Ayrıca bebeğinize dar giysiler giydirmemeye çalışın. 

Bezsiz Zaman

Pişik oluşumunu önlemenin ve iyileştirmenin en etkili yollarından biri bebeğin poposuna biraz hava ile temas etmesini sağlamaktır. Bunu riskli görebilirsiniz. Ama bebeğiniz çok rahat edecektir.

Bebeğinizin altında alt değiştirme bezlerinden birini koyup üzerine bebeğinizi koyabilirsiniz. Bir havlu üzerine de olabilir. Bebeğinize 20 ila 30 dakika bezsiz zaman verin. 

Pamuklu Giysiler

Yün ve polyester gibi malzemeler, özellikle bebeğinizin egzaması veya özellikle hassas bir cildi varsa, yenidoğan cildini tahriş edecektir. Basit pamuklu giysileri tercih edin ve soğuk havalarda bebeğinizi sıcak tutmak için hafif katmanlar kullanmaya çalışın. 

Onları odanın sıcaklığına uygun kıyafetlerle giydirmeye çalışın. Emin değilseniz, odanın derecesini ölçen termometre alabilirsiniz. 

Güneşe Karşı Dikkatli Olun

Bebeğin cildi yetişkin cildinden çok daha ince olduğu için güneşe maruz kalınca çok savunmasızdır. Bebekler ilk altı ay direkt güneşten uzak tutulmalıdır. Bebeği gölgede tutmak için şapka ve güneşlik kullanın. 

Bebeği güneşin gün içinde en yoğun olduğu, genellikle öğlen saatlerinden 15: 00’e kadar gölgede tutmaya özellikle dikkat edin. 

Sıcak bir günde, bebek arabasının açık kısmını bir battaniye veya tülbentle örtmek cazip gelebilir. Bunu yapmaktan kaçınmaya çalışın. Bebek arabasının içinin tehlikeli sıcaklıklara aşırı ısınmasına neden olabilir. Bebeğinize gölge sağlamak için arabanıza uygun şemsiyeleri satın alabilirsiniz. 

Bebekler ile alakalı daha fazla yazı okumak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.