16 Aylık Bebek Gelişimi

16 aylık bebek bu aylarda duygusal ihtiyaçları iyice artar. Desteksiz yürür ve aileye ihtiyaç duymaz. İnce motor gelişimi artmaya devam eder.

Fiziksel Özellik

16 aylık kız bebeğin ortalama kilosu 9,8 kg, ortalama boyu 78,6 cm’dir. Erkek bebeklerde ise ortalama kilo 10.5 kg, ortalama boyu 80.2 cm’dir.

Beslenme

16 aylık bebek günde 6 öğün beslenmesi gerekir. 3 ana öğün, 3 ara öğün olmak üzere. Anne sütüne devam edilebilir. İştahsızlık bir önceki ayda olduğu gibi devam edebilir. İştahsızlığa çözüm olarak bebeğinize sevimli ve şekilli öğünler yapabilirsiniz.

Bebeğinize farklı neler yapabilir diyorsanız Beybi Gurme kategorisinden tariflere bakabilirsiniz.

16 aylık bebek gelişimi

İnce Motor Gelişimi

Bazı bebekler 18 aya kadar yürüyemeyebilir. Bu gayet normal olarak algılanır. Kaba motor becerisi dediğimiz tam da budur. 18 ayını geçtikten sonra hala yürüyemiyorsa yardımcı olmanız gerekir. Eğer yine isteksiz ise bir uzmanla görüşmenizi tavsiye ediyoruz.

Bu ayda bebekler kendi gücünü keşfetmeye çalışacaktır. Sürekli hareket etmek isteyecektir. O yüzden etraftaki ona zarar verecek objeleri kaldırmanız güvenliği açısından oldukça önemlidir.

Bebekleriniz diş fırçalayabilir. Bebeğinizin dişlerinin sağlıklı olması için ve çürümelerini önlemek için diş fırçalama alışkanlığı kazandırın.

Bebeğiniz hem diş fırçalama alışkanlığı kazandırmak hem de dişlerinin temiz olmasına yardımcı olmak için Nuk markasının harika bir ürünü var. Buraya tıklayarak ürünü inceleyebilirsiniz.

Topla oynama, bloklarla oynama, boyayla resim yapma, kitap okuma gibi aktivitelerle bebeğinizin gelişime katkı sağlamalısınız. Hayal gücünü geliştirmek sizlerin elinde olduğunu unutmayın. Bebeğin zaten kendine göre bir hayal gücü olur. Fakat motor gelişimlerini, duyusal gelişimlerini artırmak istiyorsanız, gün içerisinde bebeğinizle vakit geçirmelisiniz.

Zeka Gelişimi

Bebekler birinci yaşından itibaren beyinlerine ilgisi olan her şeyi kaydeder. Sizi taklit eder. Zeka gelişimini etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi televizyonlar. Elektronik cihazlar için bebeğiniz oldukça küçük. Birçok aile televizyonun karşısına çocuklarını oturtuyor. Bu davranış oldukça yanlıştır. Ona oyun alanı yaratın. Bırakın oyun alanında kendine ait bir yeri olsun ve düşünme yetisi kaybolmasın.

Bu dönemde bebeklerinizin biyolojik ihtiyaçlarının dışında sosyal, manevi ihtiyaçları da vardır. Bu ihtiyaçlarını karşılamak gerekir. Sosyal zekayı artırmak için bebeğinizle iletişim halinde olun ve onunla konuşun. Bu hem onun ihtiyacını karşılayacak, hem sosyal bir çocuk olacak hem de çevreyle iletişim kurmasına da yardımcı olacaktır.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.